Talentlinjen

 

Grundstenen i Malko Dirigentskolen

Talentlinjen er et 2-årigt forløb, hvor fire unge dirigenter får undervisning i de mange discipliner, som en dirigent skal kunne mestre – fx hørelære, slagteknik og lederskab.

Krav til optagelse på talentlinjen

For at kunne søge ind på linjen skal man være mellem 16 og 25 år og kunne læse noder. Man behøver ikke have nogen stor erfaring med direktion for at blive optaget, men man skal brænde for musik og være musikalsk.

Hvornår foregår undervisningen?

Undervisningen foregår på eftermiddage, aftener og i weekender, så der er mulighed for at passe skolegang eller arbejde ved siden af forløbet på talentlinjen. Tidspunktet for undervisningen giver desuden mulighed for at unge fra hele landet kan deltage.

Mødet med dirigenter og musikere

I undervisningsforløbet modtager de fire unge dirigenter hørelæretimer på konservatorierne i København og Aarhus, de møder internationale stjernedirigenter, og de indgår i et tæt samarbejde med musikere og sangere fra DR’s kor og orkestre.  Mødet og dialogen med musikerne og sangerne er en central del af talentlinjen.

Et undervisningsforløb i trygge rammer

På talentlinjens andet år skal de unge dirigenter vælge, om de vil specialisere sig i orkester- eller kordirektion, og der vil muligvis være en afsluttende eksamenskoncert. Det er dog en vigtig detalje, at man ikke bliver eksponeret, mens man går på talentlinjen. De unge dirigenter skal have mulighed for at udvikle sig i trygge rammer.

Talentlinjens fire studerende. Fra Venstre: Anna Bæk Christensen, Laura Kjærgaard, Gustav Sønksen og Johanne Lorenztsen

Malko-elev Anna Bæk Christensen bliver her vejledt af chefdirigent for DR SymfoniOrkestret, Fabio Luisi

Få nyheder direkte i indbakken

Hvis du vil være på forkant med tidspunkter for vores workshops, og modtage generel information om vores nyeste tiltag, kan du holde dig opdateret via vores nyhedsbrev.
Tilmeld dig her