Talentlinjen

 

Grundstenen i Malko Dirigentskolen

Talentlinjen er et 2-årigt forløb, hvor 6 unge dirigentspirer får undervisning i de mange discipliner, som en dirigent skal kunne mestre – fx hørelære, slagteknik og lederskab.

Krav til optagelse på talentlinjen

For at kunne søge ind på linjen skal man være mellem 18 og 25 år og kunne læse noder. Man behøver ikke have nogen stor erfaring med direktion for at blive optaget, men man skal brænde for musik og være musikalsk.

Undervisningen og mødet med musikere og dirigenter

Undervisningen foregår på eftermiddage, aftener og i weekender, så der er mulighed for at passe skolegang eller arbejde ved siden af forløbet på talentlinjen. Der må dog påregnes at enkelte praktikker med sangere/musikere foregår midt på dagen.
Tidspunktet for undervisningen giver mulighed for at unge fra hele landet kan deltage.

Undervisningen på talentlinjen består af i gennemsnit 6 timer ugentligt fordelt på 1-2 lektioner. Undervisningen er tilrettelagt som fællestimer i henholdvis direktion og hørelære. Én gang om måneden vil der være praktik med instrumentalister fra DR SymfoniOrkestret eller sangere fra DR VokalEnsemblet.

I undervisningsforløbet vil de 6 unge dirigenter møde internationale stjernedirigenter, der løbende besøger DR, og de indgår i et tæt samarbejde med musikere og sangere fra DR’s kor og orkestre.  Mødet og dialogen med musikerne og sangerne er en central del af talentlinjen.

Mentor og underviser på talentlinjen: Ole Faurschou
Hørelæreunderviser: Kasper Lykke Hedegaard

 

Talentlinjens fire studerende. Fra Venstre: Anna Bæk Christensen, Laura Kjærgaard, Gustav Sønksen og Johanne Lorenztsen

Malko-elev Anna Bæk Christensen bliver her vejledt af chefdirigent for DR SymfoniOrkestret, Fabio Luisi

Få nyheder direkte i indbakken

Hvis du vil være på forkant med tidspunkter for vores workshops, og modtage generel information om vores nyeste tiltag, kan du holde dig opdateret via vores nyhedsbrev.
Tilmeld dig her