Om Malko Dirigentskolen

 

Et nyt tiltag for unge lovende dirigenter

Malko Dirigentskolen er et tiltag DR’s kor og orkestre har taget, for at unge musikere i alderen 16-28 år kan prøve kræfter med at dirigere et professionelt kor eller orkester, og for skabe et sted, hvor landets dirigenttalenter kan samles i et talentudviklingsprogram.

Vores vision

Malko Dirigentskolen er stedet, hvortil de største talenter tiltrækkes, og efterfølgende giver deres talent og musikalske viden tilbage til dansk musikliv. DR har påtaget sig rollen som hjemsted for en dirigentskole, da vi har en kontinuerlig kontakt med det internationale musikliv, og der øves og forberedes musik dagligt overalt i Koncerthuset. Vi producerer ca. 200 koncerter årligt med symfoniorkester, voksenkor, big band og børnekor.

Undervisningsforløbet

Dirigentskolen består af en 2-årig talentlinje, hvor 3-6 dirigentspirer følger et længere koncentreret undervisningsforløb, med mulighed for at dirigere DR’s kor og orkestre, samt deltage i kurser med de dirigenter, der løbende besøger DR. Foruden talentlinjen afholdes der en række dirigentworkshops i DR og i resten af landet. Hensigten er at de, som er nysgerrige omkring faget direktion får mulighed for at prøve kræfter med at stå foran et professionelt kor eller orkester.

En ny generation af danske dirigenter

Formålet med dirigentskolen er, at DR kan være med til at sende kvalificerede dirigenter ud i det danske musikliv. Vi sigter imod, at en af dirigenterne fra Malko Dirigentskolen vil være egnet til at deltage i DR SymfoniOrkestrets dirigentkonkurrence, Malko Konkurrencen, eller en dag står som professionel dirigent foran et professionelt kor eller orkestre.

Om Malko Dirigentskolen

Få nyheder direkte i indbakken

Hvis du vil være på forkant med tidspunkter for vores workshops, og modtage generel information om vores nyeste tiltag, kan du holde dig opdateret via vores nyhedsbrev.
Tilmeld dig her